Наставници и професори Основне школе „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци угостили су представнике партнерских организација са којима реализују Еразмус + пројекат Artificial intelligence for early school leaving.

Циљ пројекта је креирање платформе за вештачку интелигенцију која ће бити помоћно средство у раду наставника са ученицима узраста од 11 до 18 година који имају нижа постигнућа, потешкоће у учењу, као и за ученике ромске националности, децу миграната, младе који нису мотивисани да се школују и све остале ученике, како би се увежбавали обрађени садржаји.

Из Школе су поручили да су до сада осмислили задатке за платформу из енглеског језика, математике и медијске писмености које су ученици решавали, а да су на састанку изнети закључци до којих се дошли анализом резултата ученичког рада и анкете у којој су учествовали, а захваљујући којој се, на основу коментара ученика, такође увиђа шта на платформи треба изменити.

Велики број ученика се укључио у рад и жели и даље да настави учешће на подизању компетенција што ће иствремено наставиницима помоћи да наставе модификовање и усавршавање платформе која ће бити од велике користи свим ученицима.

У пројекат су укључени: координатор B&P Emerging Technologies Consultancy Lab LtdL – Малта, HumAIn Ltd – Малта, South Eastern Regional College – Уједињено Краљевство, PACUNET – Финска, Investing in Youth – Шпанија, ICON – Грчка Secondary School of Gennadi – Грчка и Основна школа „Олга Милошевић“ – Србија.

Ово је био други међународни састанак.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here