ПЕНИОНЕРСКА КАРТИЦА ОД ДАНАС У УПОТРЕБИ

0
59

 

„Пензионерска картица нове генерације“ од данас је у употреби, а Републичкифонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО фонд) објавио је комплетан списак места на којима ће пензионери имати попусте и колико ће ти попусти износити. Износи попуста крећу
се од два до 66 одсто.

Попусти се односе на куповину горива (попуст од једног до три динара по литри горива у зависности од врсте горива), смањење путарине за три одсти, на путовања, боравак у бањама, куповини у апотекама и продавницама, услуге у ауто сервисима, за здравствене установе, установе културе, ресторане, базене..

Поред највећих трговачких ланаца, ту је велики број, месара, пекара, осталих установа које су битне за живот и куповну моћ пензионера, а учешће у акцији узео је и велики број здравствених установа, апотека, ординација.

Међу привредним субјектима који су потписали уговор са ПИО Фондом су НИС, Путеви Србије, Аман, МедиГроуп, Акватен комплекс и Дом за старе из Алибунара, Дом за смештај одраслих и старијих Свети Трифун из Београда, Очна кућа Алберт из Београда, Дијагностички центар Алберт из Београда, СБ Меркур из Врњачке бање, Бања Русанда Меленци, Миленијум Медикал Центар, Врањска бања.

Уговор су потписале и Специјалне болница за неспецифичне плућне болести Сокобања, Специјална болница за рехабилитацију Бања Кањижа, Специјална болница за рехабилитацију Јунаковић, Апатин, Специјална болница за рехабилитацију Гамзиград из Зајечара и Атомска бања из Горње Трепче.

У пројекат ће се, између осталих, укључити скоро сви трговински ланци, највеће апотеке, лабораторије, приватне здравствене установе, офталмолошке ординације.

Пензионери који се још нису пријавили то могу да ураде онлајн или у филијалама ПИО фонда, на шалтерима Поште Србије и Поштанске штедионице.

Списак попуста можете прочитати кликом овде.

ПИО фонд је на свом сајту објавио и упутство за коришћење апликације Пензионерска картица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here