20 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА МЕРЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

0
106

Општина Смедеревска Паланка добила је средства у износу од 10 милиона динара за суфинансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова у оквиру Националног програма енергетске санације.

Министарство за енергетику определило је тај износ, што је 50 одсто од укупног износа колико је предвиђено за унапређење енергетске ефикасности у овој години на нивоу општине, док је локална самоуправа из општинског буџета определила још 10 милиона динара за енергетску санацију.

Потписивање уговора заказано је за 20. јул 2023. годину у Палати Србија, а након тога следи реализацији програма – најпре расписивање Јавног позива за извођаче радова, а касније и за грађанство.

Овим конкурсом биће обухваћене све мере енергетске ефикасности као и прошле године што подразумева фасаде, замену столарије и котлова, грејање, уградњу соларних панела и друге мере које ће грађанима омогућити уштеду енергије и новца. У последње три године за ову намену Општина Смедеревска Паланка издвојила је више од 60 милиона динара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here