У етно селу Брезна, у Црној Гори, више од 270 сати пет жена и три мушкарца истрајавају у „немилосрдној“ психолопкој борби у излежавњу која ће победнику донети хиљаду евра и титулу „Највећи џабалебарош“.

На почетку подухвата који је почео у петак, 18. августа у 10 сати, у хлад испод старог јавора легао је 21 учесник из Србије, Украјине, Хрватске, Босне и Херцеговине, Русије и земље домаћина и прошлогодишњег победника – Црне Горе.

Ове године конкуренција је најоштрија до сада,  оборен је и прошлогодишњи рекорд од 117 сати непрекидног лежања, а међу фаворитима за титулу „највећи џабалебарош и значајну новчану награду је такмичар из Србије, извесни Јован из Крушевца.

Како медији јављају, Крушевљанин има бројне навијаче, јер читав град навија за њега и спремни су да му организују свечани дочек уколико се врати као победник са овог јединственом такмичењу у Европи.

А правила и пропизиције надметања су предизне: на сваких осам сати такмичар може да устане и да оде у тоалет на 10 минута, јер се показало током ранијих година да забрана устајања може да буде опасна по њихово здравље. Записничари кажу да је прво овакво такмичење организовано пре 13 година

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here