ЈОШ СЕДАМ ДАНА ЗА ПРИЈАВУ ЗА ПОМОЋ ОД 10.000 ДИНАРА, ПРИЈАВЉЕНО МИЛИОН ДЕЦЕ

0
173

Још тачно седам дана остало је мајкама које то до сада нису учиниле да се на адреси Управе за трезор пријаве за једнократну помоћ државе од по 10.000 динара за свако дете које је млађе од 16 година.

До данас у девет сати пријављено је милион деце, а исплата почиње након 25. септембра, објавио је потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали.

Очекује се да ће се до 20. септембра, када се завршава пријава, пријавити укупно 1.190.000 деце, колико их у Србији има право на ову једнократну помоћ државе, за шта је у буџету обезбеђено око 12 милијарди динара. Новац би на рачунима требало да се нађе најкасније до 1. октобра.

Новац, такође, могу да добију и очеви, старатељи или хранитељи под прописаним условима. Хранитељи детета за које се исплаћује новчана помоћ, као и примаоци новчане социјалне помоћи, изузети су од пријављивања и њима ће новчана помоћ бити уплаћена аутоматски, без подношења пријаве.

Мајка која аплицира за 10.000 динара треба у пријави на адреси Трезора да унесе број личне карте, свој матични број и назив банке у којој жели да јој буде уплаћен новац и није потребно да уноси матични број детета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here