Грађани који желе да замене спољне прозоре и врата на породичној кући или стану, поставе термичку изолацију спољњих зидова, подова и других термичких омотача и изолацију испод крова и друго, могу да се пријаве на општински Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова.

Ове мере спроводе се ради унапређења енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећаног коришћења обновљених извора енергије у домаћинствима на територији општине.

Општинско веће Општине Смедеревска Паланка расписало је Јавни позив у оквиру спровођења мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине који се односи на мере замене спољних прозора и врата и других транспаретних елеменaта термичког омотача, постављање термичке изолације спољних зидова, подова на тлу и осталих делова термичког омотача преме негрејаном простору.

Позив се такође односи и на постављање тремичке изолације испод кровног покривача или таванице, замене постојећег грејача простора на чврсто гориво ефикаснијим или на био масу, уградње топлотних пумпи, замене постојеће или угрдању нове цевне мреже, грејних тела и пратећег прибора и уградњу соларних панела и пратеће инсталације за производњу струје за сопствене потребе.

Комисија за реализацију мера претходно је донела Прву листу директних корисника, привредних субјеката, чије пријаве испуњавају услове прописане Јавним позивом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here