ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА – БУДУЋИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА

0
241

Општина Смедеревска Паланка и Национална служба за запошљавање, филијала Смедерево, расписали су Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање у 2023. години незапосленима са завршеном обуком за развој предузетништва који се воде на евиденцији филијале Смедерево-Испостава Смедеревска Паланка. Јавни позив је отворен до 30. уна.

Субвенција се додељује у једнократном износу од 300.000 динара, односно 330.000 динара незапосленим особама са инвалидитетом, уколико оснују радњу, задругу или други облик предузетништва или привредно друштво под условом да оснивач у њему заснива радни однос на територији општине Смедеревска Паланка.

Право на субвенцију може да се оствари и удруживањем више незапослених оснивањем привредног друштва ради самозапошљавања. Уколико се више незапослених удружи, свако лице појединачно подноси захтев за самозапошљавање и остваривање права на субвенцију од 300.000 динара, односно 330.000  динара у случају када су подносиоци захтева особе са инвалидитетом. Незапослени који оствари право на субвенцију у обавези је да обавља регистровану делатност и по том основу измирује доприносе за обавезно социјално осигурање најмање 12 месеци, почев од дана отпочињања обављања делатности.

Средства додељена по основу субвенције за самозапошљавање су de minimis државна помоћ (помоћ мале вредности).

Више информација на линку https://www.nsz.gov.rs/sadrzaj/javni-konkursi–smedrevska-palanka/10273.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here