ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ ЧЕСТИТАЛА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

0
193

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић честитала је данас полазак у школу свим ученицима основних и средњих школа, као и свим запосленима, пожелевши им пуно успеха у новој школској години.

Ђукић Дејановић је ученицима који су први пут сели у ђачке клупе поручила да се учењем првих слова, писањем и читањем праве први кораци на дугој и узбудљивој стази стицања нових знања, али и личних својстава значајних за даље школовање и будућност.

Министарка је навела да је школа место где се стичу нови другови и пријатељи, при чему је пожелела ученицима да се увек осећају добро у школи коју похађају.

Она је ученицима поручила да не забораве и на поштење, искреност, солидарност, толеранцију и разумевање, као и на значај другарства.

Поштујте своје наставнике и друге ученике, имајте сензитивности за различитост, јер ћете тако показати да поштујете себе, навела је министарка.

Ђукић Дејановић је рекла да ће на путу образовања и васпитања, као и до сада, деца имати најбоље савезнике у својим наставницима, који ће им и даље свакодневно пружати безрезервну подршку.

Она је указала на важну улогу просветних радника, који на сваком часу и ваннаставној активности ослушкују афинитете ученика, са жељом да у сваком од њих пробуде скривена интересовања и да развију њихове потенцијале, радујући се сваком њиховом успеху.

Уверена сам у то да ћете и ову школску годину успешно реализовати и желим вам много успеха, поручила је министарка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here