Министарство просвете препоручило је данас свим образовно- васпитним установама да не организују прославе поводом новогодишњих празника, наведено је у допису школама који је потписала министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

Овакву препоруку Министарство је дало имајући у виду невине жртве великих трагедија које су потресле читаву земљу, а које су се догодиле 3. и 4. маја 2023. године.

„Као што је наша сугестија била да почетак школске године буде другачији, да први дани нове школске године протекну у разговору наставника и ученика, не само о предстојећим школским обавезама, већ и у разговору о емоцијама и правим вредностима, тако сматрам да уобичајене новогодишње прославе у школама треба да оставимо за нека друга времена.  Ова година је била тужна, најтужнија. Шта год да учинимо, родитељима који су изгубили децу то не може да умањи бол. Молим вас за разумевање, за које верујем да постоји. Сигурна сам да ће бити прилика за радост и дружење“, навела је министарка просвете Ђукић Дејановић у допису.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here