Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић рекла је јутрос да се цена електричне енергије за грађане неће повећавати у овој години, док се ради на методологији обрачуна цена за привреду које ће се снижавати касније током године.

У сарадњи са „Електропривредом Србије“ и „Србијагасом“ радимо на новој методологији обрачуна цена за комерцијалне потрошаче, која ће се снижавати касније током године, уколико се тренутни тржишни тренд настави, рекла је Ђедовић Хандановић.

Министарка је указала да се током енергетске кризе држава понашала одговорно и да је преузела ризике енормног раста цена на тржишту.

„Када су лоша времена, сви гледају да их држава заштити од нестабилности док их за државу није много брига када се околности промене. Ми ћемо и даље наставити да се понашамо одговорно. Прошле године смо имали корекције цена, али смо другу годину заредом наставили да дајемо попусте домаћинствима за рационалну потрошњу електричне енергије који иду и до 40 одсто. Више од 1,5 милиона домаћинстава месечно остварује попусте, што показује да су наставили и ове грејне сезоне да се понашају одговорно. Такође, издвојили смо значајна финансијска средства и двоструко повећали број енергетски угрожених домаћинстава који имају умањене рачуне и до 50 одсто за струју, гас и грејање “, рекла је она.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here