Mинистарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић апеловала је данас на грађане да провере да ли испуњавају услове за стицање статуса енергетски угроженог купца путем платформе https://form.jotform.com/231352578641357 или у граду и општини у којој живе.

Стицањем статуса енергетски угроженог купца могуће је месечно умањење рачуна за електричну енергију, гас, и до 50 одсто. Попусти за грејање су од 40 до 60 одсто у зависности од броја чланова домаћинства.

Корисници социјалне помоћи, дечијег додатка, увећаног додатка за помоћ и негу другог лица не морају да поново достављају потврде о приходима, већ је потребно само да предају ЈЕДАН ПАПИР на којем бирају за који вид енергије желе да остваре попуст.

Сеоска домаћинства могу такође да остваре ово право без обзира на број стамбених јединица, јер се гледају пре свега приходи, а олакшицама су обухваћени и грађани критичног здравственог стања којима би искључење електричне енергије угрозило живот.

Уколико је достављена документација комплетна, грађани ће у року од месец дана добити решење и остварити право на умањење рачуна – објавила је министарка Ђедовић на свом Инстаграм профилу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here