На седници Општинског штаба за ванредне ситуације данас је донета одлука о формирању комисије за процену штете на водопривредној и путноји инфраструктури, као и на пољопривредним добрима и домаћинствима због поплавног таласа који је угрозио подручје општине у ноћи имеђу петка и суботе 16/17. јуна ове године.

Закључено је и да је неопходно да се хитно обнове црпне станице, иако су оне у власништвну Јавног предузећа „Србијаводе“.

Штаб за ванредне ситуације размотрио је Извештај о водоснабдевању, где је констатовано да су рестрикције уведене због плављења пумпи и електричних ормана на бунарима „Булине воде“ и „Сингер“, као и да се те пумпе, упоредо са опадањем нивоа воде, сукцесивно пуштају у рад, па се наредних дана очекује нормализација водоснабдевања.

Констатовано је да је захваљујући набавци и ангажовању пумпе на месту Црпне станице бр 8 избегнуто да вода Кубршнице, која је прелила мост у Ратарима, гравитационо дође до Карађорђевог насеља. Такође, изградњом зечијег насипа код моста на Јасеници у Мраморцу, спречено је је изливање и плављење дела овог насеља.

У поплављеним домаћинствима, на местима која се нису могла да се бране, ватрогасци-спасиоци пумпама су црпили воду, а Црвени крст је угроженима делио пакете помоћи, хране и средстава за хигијену, што ће бити чињено и убудуће, речено је на седници Штаба.

Општински штаб за ванредне ситуације у Паланци и даље ће бити у сталном заседању, све до окончања ванредне ситуације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here