Студија коју је спровела организација  Protect My Paws открила је да Хјустон, у америчкој савезној држави Тексас, има највећи број паса и људи на свету, чак 52,1 пса на 100 људи, што значи да је скоро немогуће прошетати овим градом, а да не угледате “најбољег човековог пријатеља”, преносе портали.

Са око 1,2 милиона паса, у просеку 52,1 пас на сваких 100 људи, Хјустон је на врху пописа, Берн у Швајцарској је на другом месту и има 47,7 паса на сваких 100 људи, а следи Хавана на Куби с 40,6 паса на 100 људи. Амерички градови попунили су листу топ 10 места при чему су Сан Дијего и Сан Франциско на 4. и 5. месту, а иза њуг Чикаго, Денвер и Филаделфија.

Истраживачи су спровели опсежно истраживање на темељу академских списа и службених државних статистика о броју паса у 54 светска града. За креирање завршног извештаја коришћене су две мерне јединице: највише паса по квадратном километру и највише паса на 100 људи. На темељу резултата, Америка је презентована као рај за четвороножне пријатеље, јер су се бројни градови из овог дела света нашли на врху листе.

Кад је реч о градовима с највећом густином паса по квадратном километру, Хјустон је заузео 9. место са 773 пса по квадратном километру. Париз се налази на врху ове листе и у односу на прошло истраживање утростручио је број паса па их сада има 2.857 по квадратном километру. Буенос Аирес и Берн заузели су друго и треће место, док се остали амерички градови, Чикаго, Филаделфија и Њујорк, налазе на 5, 7. и 10. месту, преноси Putnikofer.hr.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here