Фотографи, аматери или професионалци, поготово они који воле да „одмере објективе“, имају прилику да од 1. до 30. септембра учествују у фото-такмичењу “Вики воли споменике” (Wiki Loves Monuments) и освоје неку од три награде у вредности од 35.000, 23.000 и 17.000 динара. Најважнији услови за учешће на овом такмичењу су да је фотографија необјављивана, да је сопствено ауторско дело, да није битно када је настала, али мора бити послата у септембру, било кад.

Најбоље фотографије имају прилику да у даљем такмичењу, на међународном нивоу, уђу у првих 10 најбољих.

Овај глобални пројекат има за циљ повећање видљивости заштићеног културног наслеђа, а оганизује се од 2010. године. Први су се оваквог такмичења те године досетили Холанђани, а од наредне године оно има међународни карактер у којем учествује више од 55 земаља са свих континената. До сада је 107.000 учесника послало више од 2,9 милиона фотографија. Србија је учествовала са више од 12.000 фотографија од 400 учесника, а по броју пристиглих фотографија, наша земља је протекле године ушла у Топ 17, пишу медији.

О детаљима учествовања на такмичењу и свим релевантним информацијама фотографи могу да се информишу на сајту Пројекта – www.wlm.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here