Републички Фонд за младе таленте расписао је Конкурс за награђивање ученика средњих школа за постигнуте изузетне успехе на републичким и међународним такмичењима током календарске 2022. године, који је отворен до 20. октобра.

Конкурс, 45. по реду, отоврен је за средњошколце који су освојили неко од прва три места на признатим републичким и међународним такмичењима, при чему сваки кандидат може да буде награђен само једном наградом и то за најбољи постигнут резултат током 2022. године.

У зависности од ранга, као и пласмана на такмичењу, за сваког кандидата биће дефинисан и износ једнократне накнаде у висини од 20.000 до 200.000 динара, а призната такмичења обухваћена су Календарима такмичења утврђеним Министарства просвете на републичком или међународном нивоу, као и такмичења из области физичког васпитања, спорта и музичке и балетске уметности, објављено је на сајту Фонда.

Фонд за младе таленте се налази у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација и од 2008. године бави се развојем младих талената у Србији. До данас је додељено више од 40.000 стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа, наводи се у саопштењу.

Све информација о условима и процесу пријаве доступне су на имеј адреси Фонда за младе таленте https://fondzamladetalente.gov.rs/wp-content/uploads/2023/09/Tekst-Konkursa.pdf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here