У ТОКУ ПРИЈАВЕ ЗА “НАЈДОМАЋИНА 2024”

0
91

Најбољи пољопривредник Србије бираће се и ове године, а пријаве за „Најдомаћина 2024“ почеле су 1. марта и трајаће до 30. септембра 2024. године.

Укупни овогодишњи наградни фонд биће увећан и новчане награде износиће седам милиона динара, а новина је да ће поред новчаних, наши најбољи пољопривредници бити у могућности да освоје и бројне робне награде.

Главна награда је два милиона динара, делиће се још 10 награда по категоријама – свака по 500.000 динара. Робне награде у виду семена, ђубрива, и осталих репроматеријала за сетву и обраду земљишта добиће најистакнутији домаћини у свом крају у склопу пољопривредног каравана.

Караван „Најдомаћин 2024“ ове године обићи ће више од 10 градова у Србији. Избор за најбољег пољопривредника трајаће током целе године, а први овогодишњи догађај биће у оквиру Међународног сајма пољопривреде у Богатићу. Тамо ће „Најдомаћин“ имати свој штанд где ће пољопривредници моћи да се ближе упознају са правилима овогодишњег конкурса.

На прошлогодишњем конкурсу за „Најдомаћина 2023“ било је пријављено више од 400 газдинстава из целе Србије.

У оквиру овог пројекта пољопривредни караван је сваке недеље обилазио различите градове из којих је стигло највише пријава, а међу њима су били: Топола, Шабац, Прокупље, Гуча… Главну награду прошле године однео је Милош Цветков из Димитровграда, а награду му је уручила министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here