У етно селу Брезна, у Црној Гори, у току је такмичење у излежавању, у оштрој конкуренцији прошлогодишњи рекорд од 117 сати непрекидног лежања је оборен, а међу фаворитима за титулу „највећи џабалебарош“ и награду од хиљаду евра је такмичар из Србије.

На почетку подухвата такмичио се 21 учесник из Србије, Украјине, Хрватске, Босне и Херцеговине, Русије и наравно из Црне Горе. Организатори су бројним и веома заинтересованим медијима рекли да је тренутно 10 „лежача“ на терену, да се не назире крај и да се још не може рећи ко ће победити. Тврде такође да је за овакво такмичење потребна јака психа и да многи кажу да не би могли да издрже да леже дуго.

Правила и пропизиције овог такмичења су предизне: на сваких осам сати такмичар може да устане и да оде у тоалет на 10 минута, јер се показало током ранијих година да забрана устајања може да буде опасна по њихово здравље.

Излежавање је почело у петак, 18. августа у 10 сати, а записничари кажу да је прво овакво такмичење организовано пре 13 година.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here