У склопу ОШ „Брана Јевтић“, у издвојеном одељењу у Почевици, отворeн је нови, адаптирани простор вртића „Чика Јова Змај“ у  Кусатку за 32-је малишана предшколског образовања, опремљен најмодернијом наставном опремом, новим намештајем, интернетом, игричкама и уџбеницима за припремни наставни програм.

Председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен присуствовао је отварању и поручио да је ове године уписан рекордан број деце у ПУ „Чика Јова Змај“ и да је такав случај и у селу Кусадак.

Радује чињеница да  се рађа све више деце и у наредном периоду почећемо и реконструкцију – потребна је и надоградња вртића и проширење капацитета, рекао је Вучен и оенио да је један од разлога већег броја пријављене деце за упис у вртиће и смањена цена боравла у вртићу за 50 процената.

„Нови простор за предшколце из Кусатка адаптиран је уз помоћ Предшколске установе и запослених, родитеља и Савета родитеља. Велико хвала свима, а малишанима желим пријатан боравак у новим просторијама вртића, и да својим васпитачама уживају у игри и стицању нових знања“, поручио је Вучен.

Адаптиран простор користиће предшколцима из целог села, будући да су капацитети у централном сеоском вртићу мали да приме сву децу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here