Грађани Смедеревске Паланке могу да обаве превентивне здравствене прегледе у недељу, 15. октобра 2023. године од 8 до 16 сати и за то им је потребан одговарајући упут лекара опште медицине или гинеколога из Дома здравља Смедеревска Паланка, док ће прегледе обавити у лабораторији Дома здравља Смедеревска Паланка у „Рудник“ згради (ПСА тест) и Служби рендген дијагностике Опште болнице „Стефан Високи“ (ултразвук дојке).

Упуте грађани могу да подигну данас и сутра код лекара опште медицине, док ће у недељу упуте издавати Служба за заштиту здравља одраслог становништва Дома здравља Смедеревска Паланка, у централној згради, у улици Кнеза Милоша бр. 4

Лекари гинеколози издаваће упуте данас, у суботу и у недељу, а радно време гинеколога Дома здравља и у недељу ће бити од 8 до 16 сати.

За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати. За жене старије од 40 година организован је ултразвучни преглед дојке, а за мушкарце старије од 49 година ПСА тест којим се може дијагностиковати рани стадијум карцинома простате. Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.

Превентивни прегледи се спроводе с обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен управо на превенцију, па ће тако у недељу у око 150 здравствених установа широм Србије бити организовани прегледи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here