Јавни позив за остваривање права на подстицаје за управљање ризицима кроз премију осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња за 2023, траје до 15. новембра, а пољопривредни произвођачи приликом пријављивања треба посебно да обрате пажњу да се подаци који су наведени на полиси подударају са подацима у еРПГ и катастру.

Из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде су нагласили да је то најбитнија ставка како би средства могла да се аутоматски уплаћују без потребе за ручном провером.

Пажња мора да се обрати и на то да биљне културе наведене у еРПГ и оне наведене у полиси буду усклађене и да полисе осигурања морају бити плаћене пре него што пољопривредници ступе у поступак пријаве за ту врсту субвенције.

Јавни позив за остваривање права на подстицаје за управљање ризицима кроз премију осигурања обухвата подстицаје за осигурање ратарских, повртарских и воћарских култура, винове лозе и хмеља, расадника, као и осигурање животиња.

Министарство подсећа да је највиши укупни износ који корисник подстицаја може да оствари у једној календарској години 2,5 милиона динара.

Јавни позив је расписан 16. октобра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here