У Културном центру Смедеревска Паланка, трају припреме за извођење нове премијере комада „Зоолошка прича“, америчког аутора Едварда Олбија. Након вишемесечне паузе, прва позоришна представа у овој сезони биће изведена пред публиком у петак, 22. децембра, у 20 часова, а на великој сцени „Аца Митровић“ заиграће Радоје Ђурђевић, Саша Срдић и Ана Вуковић, чланови сениорског ансамбла.

Број места је ограничен због специфичног формата представе, јерсе  због тренутне неусловности позоришне сале за адекватно извођење позоришних садржаја, ауторски тим представе одлучио за формат камерног театра, па ће публика, током извођења представе, бити заједно са глумцима на сцени.

Из позоришта најављују и репризна извођења, заказана већ за суботу и недељу, 23. и 24. децембра.

Иницијатор да се у УКЦ отпочне са радом на овој представи Радоје Ђурђевић рекао је да је имао прилике да прочита тест на предлог Драгана Остојића, редитеља са којим је радио на представи „Протекција“, Бранислава Нушића.

„Био сам одушевљан сложеношћу комада, његовим садржајем и темом, и осетио сам огромну потребу да одиграм један од ликова. Верујем да тренутно радимо на врло занимљивој и провокантној представи, која сигурно неће оставити равнодушним било кога ко одлучи да је погледа“, рекао је Ђурђевић.

Дугогодишњи сарадник и пријатељ паланачког позоришта Саша Срдић рекао је да га радује рад на овој представи, без обзира на терет и количину одговорности које осећа и носи због првог глумачког изласка на сцену.

„Моја лична искуства у вези са позориштем су била нешто друкчија, а ватра у коју сам бачен представља више од изазова. Рад на представи је исцрпљујућ, напоран, несвакидашљи, јер, осим што се бавимо анализом, инсценацијом и другим пословима уско везаним за рад на самој представи, ми истовремено откривамо за нас неке нове аспекте и домете позоришта“, рекао је Срдић.

Према речима Ане Вуковић, изазов који „подразумева и нас у позоришту, и позориште у нама, после свега што смо у њему искусили, увек је за нијансу већи и интензивнији када се ради на нечему новом.

„Тако је и сада, док трају пробе, а кулминираће већ са првим реакцијама наше верне позоришне публике“ – навела је она.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here