УОЧИ ПОЧЕТКА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ, ВУЧЕН РАЗГОВАРАО СА ДИРЕКТОРИМА ПАЛАНАЧКИХ ШКОЛА И ПРЕДСТАВНИЦИМА ПОЛИЦИЈЕ

0
217

Од петка, 1. септембра, ђаци поново седају у школске клупе, а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова у основним школама биће интензивиране превентивне активности, закључено је данас на састанку председника Општине Смедеревска Паланка Николе Вучена са директорима основних и средњих школа, просветним инспектором и представницима МУП.

Председник Општине изјавио је након састанка да превентине активности подразумевају предавања и радионице са ученицима од првог до осмог разреда, чији је циљ подизање безбедносне културе и свести деце и младих, као и заштита од свих ризика у којима се могу наћи током боравка у школи, на путу од школе до куће.

Вучен је подвукао да је безбедносна ситуација у школама на територији општине на завидном нивоу и да је неопходан активан превентивни рад и добра сарадња директора, наставника, родитеља и припадника полиције како би се таква ситуација одржала.

У свим основним и средњим школама, од петка ће бити појачано присуство полиције, а током трајања наставе обезбеђено је присуство школског полицајца.

Председник Општине се захвалио директорима паланачких образовних установа, представницима полицијске станице у Смедеревској Паланци и посебно представницима ПУ Смедерево што су издвојили време и са јасним предлозима и циљевима помажу у превентивном раду и осигурању безбедности ученика. 

Свим  ученицима, наставницима и родитељима желим много успеха и добрих резултата у новој школској години, поручио је Вучен.

Састанку су присуствовали начелник одељења полиције ПУ Смедерево Горан Ивковић, официр одељења полиције ПУ Смедерево Јован Коцић, начелник Полицијске станице у Смедеревској Паланци Саша Обрадовић и командир станице Ненад Ђурић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here