Фокус здравствене заштите у Србији стављен је на превенцију и у складу са тим ће у недељу 10. Децембра, од 8 до 16 сати, у око 170 здравствених установа широм Србије биће организовани превентивни прегледи.

Смедеревска Паланака, такође, није изузетак. За жене старије од 40 година организован је ултразвучни преглед дојке, а за мушкарце старије од 49 година ПСА тест којим се може дијагностиковати рани стадијум карцинома простате. Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

За обављање наведених превентивних прегледа потребно је да најпре добијете одговарајући упут од лекара опште медицине или гинеколога у Дому здравља Смедеревска Паланка, а прегледе ћете обавити у лабораторији ОБ Стефан Високи (ПСА тест) и у ултразвучном кабинету ОБ Стефан Високи.

Лекари опште медицине даваће упуте почев од данас, односно упут можете добити у петак, суботу и недељу. У недељу упути ће се издавати у Служби за заштиту здравља одраслог становништва Дома здравља Смедеревска Паланка, у централној згради, у улици Кнеза Милоша бр. 4.

Лекари гинеколози издаваће упуте почев од данас, односно упут можете добити у петак, суботу и недељу. Гинеколози Дома здравља ће радити и у недељу од 8 до 16 сати како би могли да издају упуте заинтересованима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here