Момци и девојке који размишљају да постану професионални војници имају прилику да у оквиру акције „Отворена врата“, у суботу 9. децембра од 10 до 13 часова посете војне школе  – Војну академију, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу „1300 каплара”.

Заинтересовани младићи и девојке и њихови родитељи који желе да се упознају са животом и радом у војним школама биће у прилици да ове и сваке наредне суботе до 30. марта 2024. године посете просторије војних школа и детаљно се информишу о наставном плану и програму, смеровима, условима конкурса и процедурама за упис у војне школе у школској 2024/2025. години, саопштило је Министарство одбране.

У учионицама и кабинетима војних школа дочекаће их кадети и ученици, као и њихове старешине и професори, спремни да одговоре на сва питања, али и представе живот и рад у војним школама.

Конкурс за упис у војне школе – Војну академију, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу „1300 каплара“ биће отворен од 15. фебруара, а заинтересовани кандидати и кандидаткиње моћи ће да поднесу пријаве до 31. марта 2024. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here