Британски савет у Србији објавио је данас конкурс за стипендије у оквиру програма Жене у СТЕМ који даје талентованим научницама стипендије, омогућавајући им да стекну постдипломске квалификације на светском нивоу у Великој Британији, а рок за пријаву је 30. април.

Тај програм, који се спроводи четврту годину за редом, оснажује научнице у Србији да постигну успех у каријери у својој земљи и у међународној научној заједници, додаје се у саопштењу.

Британски савет ове године обезбеђује 900.000 британских фунти за 25 стипендија за стипендисте из Турске, Западног Балкана, Централне Азије и Јужног Кавказа.

Програм пружа приступ разноврсном избору од 67 магистарских програма на пет угледних универзитета у Великој Британији – Универзитету Бредфорд, Универзитету Кранфилд, Универзитету у Глазгову, Универзитету Сент Ендруз и Универзитету Стирлинг.

По завршетку својих програма и курсева, научнице се враћају у своје земље да допринесу СТЕМ сектору, као и да деле вредне везе и искуства из Велике Британије.

Кандидаткиње могу да посете вебсајт Британског савета у Србији да приступе комплетној листи доступних стипендија.

У протекле три године програм је доделио стипендије за више од 300 жена широм света, што представља инвестицију која прелази 13 милиона британских фунти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here