Станисава Димић је самохрана мајка троје деце из села Придворице, код Смедеревске Паланке. Живи сама и сама издржава своје троје деце – најстарија девојчица има 13 година и иде у седми разред основне школе, њена млађа сестрица је трећи разред, а син још није стасао до школске клупе, иде тек у предшколску установу.

Иако живи само од социјалне помоћи која износи 16.000 динара, Станисава не тражи много, каже да има малу башту и кокошке, да и њој, као и свима новац треба, али да су јој у овом тренутку, пред почетак зиме, много потребнија дрва за огрев.

„Борићемо се како можемо, као и до сада, потребна су ми дрва, за паре не могу да се жалим, имам социјалну помоћ и тренутно ми дрва више значе“, скромно каже Станисава и додаје да са три метра тог огрева, колико је купила када је добила једнократну државну помоћ у износу од 10.000 динара, не може кућа да се загреје.

Она каже да са децом, сада када је хладно, практично живи у једној просторији иако имају кућу са купатилом, јер могу да греју само толико. Избор је пао, наравно, на кухињу и ту, у кухињи, и спава са својом децом. За више од тога немају, јер је социјална помоћ довољна да плати, струју, воду и дажбине.

Међутим, Станисава није заборављена и препуштена себи. Више пута је од Општине Смедеревска Паланка добијала пакете помоћи и средства за хигијену, јер јој је управо то било потребно.

„Добијала сам помоћ од Општине, хигијену, то ми је било потребно и много ми значи и хвала им пуно“, рекла је она за наш портал и испричала да је тада прво отиша у Центар за социјални рад, а да су они затим позвали Општину и тако је њен горући проблем у том тренутку решен.

Станисава је посебно захвалила заменици председника Општине Ђурђини Младеновић за коју каже да јој је лично уручила ту донацију.

„Ђурђина је дошла и донела помоћ и тада ми је рекла да могу да јој се обратим кад год затреба“, нагласила је Станисава.

Када је реч о Смедеревској Паланци, програм подршке многочланим породицама реализује се већ неколико година, на иницијативу председника Општине Николе Вучена.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here