Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић најавила је да ће основне и средње школе у наредном периоду расписати конкурсе за пријем у радни однос 2.672 просветна радника, чиме ће почети нова, седма фаза запошљавања на неодређено време у просвети.

Ђукић Дејановић је подсетила на то да од почетка 2020. године, Министарство просвете и Влада Србије, у сарадњи и договору са синдикатима, омогућавају запошљавање на неодређено време у просветном систему.

Према њеним речима, на тај начин кроз последњу, седму фазу запошљавања, биће решен радно-правни статус за приближно 20.000 запослених у просвети.

Министарка је истакла да је ово један од начина на који се Влада  залаже и показује бригу о образовном систему и просветним радницима. 

На предлог Министарства, Комисија Владе Србије за давање сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава дала је сагласност за пријем у радни однос на неодређено време за још 2.672 радника у установама образовања.

У складу са овом одлуком, основне и средње школе у наредном периоду расписаће конкурсе за пријем у радни однос за радна места са нормом од 50 до 100 одсто, која су остала слободна закључно са 31. децембром 2020. године.

Сагласност за конкурсе за радна места са нормом од 30 до 50 одсто припрема се у сарадњи са синдикатима и биће ускоро упућена комисији Владе на одобрење.

Захтев за расписивање конкурса у основним и средњим школама односи се на радна места која нису могла да се попуне распоређивањем технолошких вишкова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here