Србија наставља да подрхтава од серије слабијих или нешто јачих земљотреса који се дешавају у последњих неколико дана. У Петровцу на Млави рано јутрос у 4.45 минута регистрована су два земљотреса чији је епицентар био 10 километара североисточно од центра града.

Први потрес био је јачине 4,1, други јачине 2,4 степена по Рихтеру и оба земљотреса регистрована су на дубини од седам километара, објављено је на сајту Сеизмолошког завода.

Други потрес десио се у 5 сати и 3 минута такође на дубини од седам километара, јачине 2,4 степена Рихтерове складе.

Како се наводи на сајту Сеизмолошког завода теоријски интензитет у епицентру процењен је на V-VI степен Меркалијеве скале.

Земљотреси оваквог интензитета могу изазвати мала оштећења на објектима у епицентралној области,– наводи се на сајту Сеизмолошког завода.

Такође, очекује се серија мањих потреса, кажу стручњаци.

За сада нема извештаја о оштећењима.

Околину села Марковац 5. децембра нешто после 23 сата погодио је блажи потрес који је износио 1,8 степени Рихтерове скале, а који су забележили апарати Републичког сеизмолошког завода.

Становници овог села су и дан пре осетили потрес што је био само један у низу мањих потреса који су се догодили на територији Србије у протеклим данима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here