Одборници Скупштине општине Смедеревска Паланка усвојили су данас више одлука и планова међу којима су план детаљене регулације Соларне електране “Грчац 1“ и „Грчац 2“, Одлука о давању на коришћење посебних делова гаража ЈКП „Паланка 2020“, Одлука о комуналном уређењу општине, као и измењене одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта и о постављању Балон-хале спортске намене.

Када је реч о предшколској деци, донета је Одлука о мрежи објеката, васпитних група, броја деце и васпитног особља потребног за рад са децом ПУ „Чика Јова Змај“ за наредну школску годину, усвојена је такође и Одлука о начину образовања, задацима и начину рада Савета за родну равноправност, ако и решење о имановању Комисије.

Усвојен је и годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине за 2023. годину и програм подршке за спровођењењ пољопривредне политике и политике руралног развоја за текућу годину. Одборници су гласали и за финасијске извештаје и извештаје о раду за прошлу годину, планове пословања јавних предузећа и установа за 2023. годину.

Такође, на седници је донето решење о давању сагласности на ценовник ЈКП „Паланка 2020“ који се односи на одржавање сеоских гробаља, услуга на робној појаци и закупа простора на Сајму старих и нових пољопривредних машина и алата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here