Скелет чувене слонице Твиги, која је у Бео ЗОО врту угинула 4. септембра ове године у дубокој старости, у 58. години, биће  изложен у новој згради Природњачког музеја, чија је изградња у току.Ту информацију потврдио је за медије директор београдског Природњачког музеја Славко Спасић. Скелет угинуле слонице, која је била један од симбола Зоо врта на Калемегдану, налази се у хладњачи музеја, рекао је Спасић и додао да је скелет пребачен истог дана када је угинула.

Према његовим речима, најпре се размишљало да се изврши потпуни процес таксидермије (препарирања), али се од тога одустало јер је тај процес технички тешко изводљив и зато ће музејски таксидермисти урадити свој део посла на Твигином скелету.

Твиги је прво пребачена на Ветеринарски факултет, где су обављена медицинска испитивања, а након тога ће њени остаци бити изложени у Природњачком музеју у Београду чија се нова зграда зида на простору комплекса „Парка пријатељства“ на Новом Београду.

Твиги је у Београд стигла 1990. године и веома брзо је освојила срца посетилаца и запослених, који су до последњег дана бринули о њој са пуно љубави и пажње.

Како је Бео ЗОО Врт тада објавио на свом Фејбук профилу, Твиги је била међу најстаријим и најпознатијим становницима Врта и напустила нас је након краће и тешке болести.

Заувек ћемо памтити ову дивну и племениту животињу, поручили су из Врта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here