САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ УРУЧИО НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМА

0
162

У великој сали Скупштине општине, у организацији Савеза за школски спорт, данас су уручене награде школама, организацијама и ученицима који су остварили најбоље резулате у тој области.
Председник Општине Никола Вучен и Општина Смедеревска Паланка награђеи су за велики допринос и подршку развоја школског спорта.

Награде је, у име председника и Општине, примила председница Скупштине општине Радмила Радисављевић и истакла да се нада да ће они који предводе Савез за школски спорт наставити да унапређују спорт за основце и средњошколце.

„Наша локална самоуправа ће увек подржати активности које унапређују живот младих људи, а једна од њих је свакако спорт. Честитам вам на досадашњим успесима и желим још много среће у даљим активностима“, поручила је Радисављевић.

Најуспешнији спортсти основци су Хелена Марисављевић (ОШ Олга Милошевић) и Василије Васиљевић (ОШ ХИМ).
Према категоризацији најуспешнија основна школа на спортским такмичењима је ОШ Олга Милошевић, испред ОШ ХИМ.
Најуспешнији средњошколци спортисти су из Паланачке гимназије, која је најбоља образовна установа. То су оријентирци Дуња Букумић и Марко Марковић.

Најуспешнија екипа основаца су стрелкиње из ОШ Олга Милошевић, а у конкуренцији средњих школа оријентирци Паланачке гимназије.
Награду за најуспешнијег наставника и професора заслужио је Милиош Димић из ОШ Олга Милошевић.
Специјално признање млада нада године (за ученика до шестог разреда основних школа) добила је џудисткиња Лена Стевановић (ОШ Олга Милошевић).

Награђени су и спортски клубови, савези, донатори, привредни субјекти и медији за допринос развоју и промоцији школског спорта и Савеза за школски спорт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here