РОК ЗАПРИЈАВУ ПОПИСИВАЧА ПОЉОПРИВРЕДЕ ИСТИЧЕ У ПОНЕДЕЉАК, 21. АВГУСТА, У 20 САТИ

0
138

Рок за пријављивање заинтересованих за посао пописивача пољопривреде истиче у понедељак, 21. августа 2023. године, у 20 сати.

Кандиати за овај посао могу да се пријаве искључиво попуњавањем електронске пријаве на сајту Републичког завода за статистику (РЗС), а ранг листа пријављених, по општинама, биће објављена у уторак, 22. августа 2023. године, на интернет страницама РЗС и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Јавни позив објављен је 15. августа.

За предстојећи попис пољопривреде планирано је 1.842 пописивача, од којих ће за Смедеревску Паланку бити ангажовано њих 29. Попис би требало да се спорведе у периоду од 1. октобра до 22. децембра ове године.

Плата пописивача зависиће од учинка, минимална ће, према очекивањима, износити око 60.000, док је пројектована око 150.000 динара.

Услови које кандидат треба да испуни су: да буде држављанин Републике Србије, да има пребивалиште или боравиште у Србији, да има најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, да има најмање трогодишње средње образовање, да није осуђиван и да се против њега не води истрага и кривични поступак.

Кандидат, такође, мора да познаје рад на рачунару и да има могућност приступа интернету током периода на који је ангажован.

Предност при избору имаће кандидати са дипломом о стеченом образовању из области пољопривреде, они који су учествовали у Попису становништва, домаћинстава и станова 2022. године или у статистичким акцијама РЗС из области пољопривреде, као и они који имају могућност коришћења сопственог возила.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here