РОК ЗАПРИЈАВУ ПОПИСИВАЧА ПОЉОПРИВРЕДЕ ИСТИЧЕ ДАНАС У 20 САТИ

0
162

Рок за пријављивање заинтересованих за посао пописивача пољопривреде истиче данас у 20 сати.

Плата пописивача зависиће од учинка, минимална ће, према очекивањима, износити око 60.000, док је пројектована око 150.000 динара. За овај посао планирано је да се запосли 1.842 пописивача, од којих ће за Смедеревску Паланку бити ангажовано њих 29.

Питања која ће постављати подељена су на три сета – први сет питања биће постављен свима, а односи се на основне информације о газдинству, броју стоке, површине које се обрађују, други сет ће бити постављан по узорку и односи се на коришћење ђубрива, наводњавање, док ће трећи сет питања бити повучен из евиденција.

Попис пољопривреде ће се спроводити од 1. октобра до 15. децембра, а први резултати ће бити објављени крајем јануара следеће године.

Кандиати за овај посао још данас могу да се пријаве искључиво попуњавањем електронске пријаве на сајту Републичког завода за статистику (РЗС), а ранг листа пријављених, по општинама, биће објављена сутра, 22. августа 2023. године, на интернет страницама РЗС и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Јавни позив објављен је 15. августа.

Услови које кандидат треба да испуни су: да буде држављанин Републике Србије, да има пребивалиште или боравиште у Србији, да има најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, да има најмање трогодишње средње образовање, да није осуђиван и да се против њега не води истрага и кривични поступак.

Кандидат, такође, мора да познаје рад на рачунару и да има могућност приступа интернету током периода на који је ангажован.

Предност при избору имаће кандидати са дипломом о стеченом образовању из области пољопривреде, они који су учествовали у Попису становништва, домаћинстава и станова 2022. године или у статистичким акцијама РЗС из области пољопривреде, као и они који имају могућност коришћења сопственог возила.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here