У највећој основној школи у Смедеревској Паланци „Херој Иван Мукер“ у току су радови на комплетној реконструкцији фискултурне сале који се финансирају из средстава локалне самоуправе.

Председник Општине Никола Вучен обишао је радове и истакавши да се та фисклтурна сала реновира после пуних 25 година, а да ће, када реконструкција буде завршена, ученици имати простор где ће се квалитетније бавити спортом у оквиру редовних наставних активности.

„Наши ђаци имаће боље услове, али и њихови наставници да квалитетније спроведу план и програм наставе. Циљ нам је да ученике одвојимо од мобилних телефона и омогућимо им да се више баве спором“, рекао је Вучен.

Према његовим речима, до краја реконструкције сале остало је још мало посла, а до сада су  замењене инсталације, подови, тоалети, сређено је грејање…

На пролеће је у плану и асвалтирање платоа испред школе, а у наредним годинама биће адаптиране све фискултурне сале у школама на територији општине, док ће у установама где их нема битие саграђене нове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here