РАСПИСАЈ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА НАБАВКУ НОВИХ МАШИНА И ОПРЕМЕ ЗА ПРИМАРНУ БИЉНУ ПРОИЗВОДЊУ

0
173

Министарство пољопривреде расписало је данас јавни позив за подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне производње биљних култура, који је отворен до 7. септембра 2023. године.

Заинтересовани пољопривредни произвођачи пријаве могу да поднесу на порталу еПодстицаји, а највиши укупни износ подстицаја који корисник може да оствари у једној календарској години је 800.000 динара.

Подстицаји се односе на инвестиције у набавку нових машина и опреме за: примарну производњу биљних култура у заштићеном простору, примарну производњу воћа и грожђа, примарну производњу поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља.

Такође, пријаве могу да се поднесу и за: убирање воћа, грожђа, поврћа, цвећа, ароматичног и лековитог биља, примарну производњу житарица, индустријског и крмног биља, обраду земљишта, заштиту биљака од болести, корова и штеточина, прихрањивање/ђубрење и транспорт примарних пољопривредних производа и наводњавање биљних култура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here