Фонд за младе таленте Србије расписао је конкурс за стипендију “Доситеја”, коју ће добити највише 1.131 студент завршне године основних и интегрисаних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Србија за школску 2023/24. годину.

Конкурс је отворен до 15. децембра, а пријаве се подносе електронским путем посредством услуге еТаленти, на порталу еУправа.

Стипендије ће бити додељиване према научно-образовном, односно уметничко-образовном пољу, а ради праведнијег рангирања, број стипендија по пољу биће дефинисан на основу уписаних буџетских студената на претпоследњу годину студија, односно трећу годину основних студија и пету годину интегрисаних студија и на прву годину мастер студија.

У оквиру овог програма стипендисти „Доситеје“ имају обавезу обављања плаћене стручне праксе у јавном сектору, од најмање три месеца, уз подршку каријерног саветника Фонда и у складу са стручним образовањем кандидата.

До сада је у оквиру програма праксу започело више од 260 стипендиста Фонда за младе таленте, који су остварили право на стипендију за школску 2022/23. годину.

До данас је кроз Фонд додељено више од 40.000 стипендија и награда изузетним студентима и ученицима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here