У општини Смедеревска Паланка ово је радна јесен, изводе се бројни инфрастриктурни радови који имају за циљ да побољшају квалитет живота грађана, а председник Општине Никола Вучен говорио је о најактуелнијим улагањима и приоритетима.

Вучен је рекао да се реконструкција шеталишта одвија по утврђеној диманици и да радови теку како је предвиђено.

Надам се да ће бити завршени пре задатих рокова, а план је да то буде крајем новембра…, имаћемо тада много лепшу пешачку зону која ће бити нешто другачија од горњег дела улице, рекао је председник Општине и додао да је урађена подземна инсталација, да се постављају нове клупе и светиљке, као и да је урађено подно осветљење.

То је ново и то је оно што ће нас разликовати од других радова и општина, рекао је Вучен и посебно подвукао да ће у главној улици бити засађен дрворед магнолија, које су старе 20 година.

„Имају бели цвет и сигуран сам да ће суграђани то лепо привхатити. Надам се да ће трг културе и овај центар града служити за одржавање манифестација културног лета, али и да ће предузетници који имају радње у овој илици осетити бољитак“, рекао је Вучен.

Он је подсетио да се ради и државни пут који повезује Смедерево и Смедеревску Паланку са коридором и аутопутем, у дужини од 20 километара и да је за тај посао издвојено око 900 милиона динара.

„Ми као локална самоуправа не бисмо могли ово да урадимо сами, али уз помоћ Владе Србије и посебно предсеника Републике, општина је у последње четири године почела брзе и интензивније да се развија“, рекао је Вучен.

Он је набројао и друге инфрастраструктурне радове који се обављају на територији општине, укуључујући и радове на згради Општинске управе у коју, како је подсетио, више од 60 године није улагано, а некада је била једна од најлешит зграда у округу.

Биће то ремек дело када завршимо, истакао је Вучен и додао да је обезбеђено 70 милиона динара за радове који обухватају енергетску ефикансотст зграде.

Када је реч о изградњи супермаркета „Лидл“, издвојено је више од два милиона евра, биће оторено више од 50 нових радних места, а наставиће се и даље са остваривањем циљева.

Вучен је закључио да је такође од велике важности сарадња локалне самоуправе и различитих министарстава, која може да да одличне резултате, а општина Смедеревска Паланка не добар пример који то потврђује, јер су и за наредну годину сремни бројни планови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here