Иницијатива за равноправност, иновативност и друштвени ангажман – ИРИДА, организује  промоцију збирке кратких прича, чији су аутори младе списатељице и писци, о психичком насиљу – “И ово је насиље” у суботу, 25. новембра 2023. године у Смедереву, у 17 часова, у локалу “Етно”, Карађорђева  7.

Пројекат “И ово је насиље” има за циљ подизање свести о психичком насиљу у партнерским односима кроз друштвено ангажовану кулутуру. Овај пројекат добио је подршку Швајцарске владе у оквиру пројекта “Култура за демократију”, који спороводи Хартефакт фонд и ОАК фондације, у оквиру програма “Снажније заједно” који спроводи Траг фондација.

Реч је о другој, од укупно три промоције, а 25. новембар је изабран као датум почетка 16 дана активизма против насиља према женама како би се скренула пажња на важност препознавања и превенције те врст насиља и формирања одговарајућих механизама за спречавање фемицида.

Аутори укупно 19 кратких прича су млади и талентовани појединци из целе Србије који желе да кроз друштвено ангажовану културу и уметност подигну свест о проблему партнерског насиља.

Током промоције публика ће имати прилику да упозна неке од аутора, чује одломке њихових прича, присуствује панел дискусији на којој ће се разговарати о психичком насиљу, погледа изложбу фотографија које прате приче и добије примерак збирке.

Прва промоције збирке одржана је у Новом Саду, а наредна ће бити у Зрењанину.

Позивамо медијске куће да испрате овај догађај који је од великог значаја за заједницу и младе и на тај начин помогну ширењу свести о психичком насиљу као свеприсутном облику насиља, о коме се и даље не зна и не говори довољно.

Конкат особа: ПР Славица Трифуновић, 064 477 2170, имејл адреса: slavica@irida.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here