ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ ЗА ПРОГРАМ “МОЈА ПРВА ПЛАТА”

0
168

Национална служба за запошљавање утврдила је нове, дуже рокове за спровођење Програма „Моја прва плата“ с обзиром на велико интересовање и послодаваца и незапослених.

Пријављивање послодаваца и оглашавање слободних радних позиција у Програму „Моја прва плата“ биће реализовано до 7. новембра 2023. године имајући у виду изузетно велику заинтересованост послодаваца и незапослених младих за учешће у том програму. Претходни рок је био 31. октобар.

Пријављивање за Програм је од 13. новембра  до 6. децембра 2023. године (уместо до 24. новембра), а послодавци ће спровести процес избора кандидата од 7. децембра до 22. децембра 2023. године (уместо до 8. децембра).

Коначна листа послодаваца са бројем изабраних извршилаца на оглашеним радним позицијама биче објављена на порталу „Моја прва плата“ најкасније до 29. децембра 2023. године.

Закључивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, којим се уређују међусобна права и обавезе, биће спроведено у периоду од 1. јануара наредне године до 19. јануара.

Спровођење програма „Моја прва плата“ такође мора почети у том року – од 1. до 19. јануара 2024. године.

Програм „Моја прва плата“ за 2023. годину биће реализован кроз четири фазе, а требало би да омогући прво радно искуство за 10.000 младих.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here