Хуманитарна манифестација “Шумадија је срце, а Космет душа Србије” одржана је у Смедеревској Паланци под покровитељством Општине и том приликом скупљено је милион динара помоћи за Клиничко-болнички центар Косовска Митровица.

Председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен рекао је да је ова манифестација један он начина помоћи Србима који живе на Косову.

Овом хуманитарном манифестацијом желели смо да помогнемо КБЦ у Косовској Митровици која дуги низ година несебично лечи и збрињава све грађане, без обзира на њихову етничку припадност. Надамо се да ће им ова донација послужити и да ће наставити да помажу свима и да остану и опстану на својим вековним огњиштима, рекао је Вучен.

Манифестацији су присуствовали и председник Синдиката КНЦ у Косовској Митровици Срђан Ђурић, специјалиста ото-рино-ларингологије Слободан Касаловић, Славко Милојевић из службе научког истраживања КБЦ Косовска Митровица и физиотерапеут Хируршке клинике КБЦ Косовска Митровица Предраг Милетић.

Удружење „Шумадија је срце, а Космет душа Србиј“ постоји и делује већ три деценије и окупља људе који потичу са Косова, а директор Компаније и часописа „Борба“ Андрија Јоргић, овом приликом, уручио је признање које је у име Удружења примио председник Предраг Ђурић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here