Пренос новца са рачуна на рачун, провера података, посебно броја рачуна… све то је сада прошлост онима који користе услуге „Пренеси” и IPS QR код, као сигурне и поуздане начине плаћања. То је једноставан и брз пренос новца сваког дана у години, у било које доба дана, а и ноћи, без бојазни да ће новац бити уплаћен на погрешан број рачуна.

Услуга „Пренеси” грађанима омогућава да једноставно и брзо изврше пренос новца само уз познавање броја мобилног телефона који је прималац плаћања регистровао за ову услугу. Банке услугу „Пренеси” омогућавају путем постојећих апликација мобилног банкарства и све што је потребно је да корисници региструју свој број телефона у самој апликацији без одласка у банку, да би могли да приме новац путем ове услуге. Корисник који жели да пренесе новац путем ове услуге потребно је да у оквиру своје мобилне апликације уђе на услугу „Пренеси” и да из листе контаката преузме број телефона лица коме жели да уплати новац или да једноставно упише број телефона, затим да унесе жељени износ уплате у динарима до 300.000 динара и затим потврди налог након чега је новац уплаћен на рачун регистрованог корисника.

Услуба IPS NBS систем нуди читав низ функционалности, попут могућности плаћања рачуна скенирањем NBS IPS QR кода, који је приказан на рачунима грађана за месечне обавезе и омогућава њихово ефикасно и једноставно плаћање. Издаваоци рачуна с NBS IPS QR кодом на овај начин омогућавају својим клијентима да аутоматски, скенирањем овог кода, формирају налог за пренос с подацима који су претходно дефинисани у коду. Скенирањем тог кода платилац ће својом апликацијом за мобилно банкарство, у два-три корака, платити жељени рачун.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here