Грађани који желе да се превентивно прегледају то ће моћи да ураде у недељу, 3. марта 2024. године, од 8 до 16 сати у око 170 здравствених установа широм Србије. За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе од 8 до 16 сати.

За грађане који раније нису имали детектовану болест штитасте жлезде, организован је ултразвучни преглед штитасте жлезде, као и одређивање хормона (FT4, TSH, антитиреоглобулинска антитела). Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.

Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

За обављање наведених превентивних прегледа потребно је да пацијенти добију одговарајући упут од лекара опште медицине у Дому здравља Смедеревска Паланка, а прегледе ће обавити у лабораторији Опште болнице Стефан Високи (хормони штитасте жлезде) и у Ултразвучном кабинету Дома здравља Смедеревска Паланка (ултразвук штитасте жлезде).

Лекари опште медицине даваће упуте почев од сутра, односно упут можете добити у петак, суботу и недељу. У недељу упути ће се издавати у Служби за заштиту здравља одраслог становништва Дома здравља Смедеревска Паланка, у централној згради, у улици Кнеза Милоша бр. 4.

Ова врста прегледа организује се с обзиром на то да је фокус здравствене заштите стављен на превенцију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here