О значају превентивних предмета излишно је говорити, а у прилог тој чињеници говори и податак да је на прошлонедељним, на којима је контролисано здравље 38.500 људи, код више од 2.300 њих откривена нека врста тумора.

Реч је о тумор маркерима који су дијагностиковани и пацијенти ће ићи на додатну дијагностику, а министар здравља Златибор Лончар је рекао да они нису имали никакве тегобе.

„Открили смо проблеме на време, моћи ћемо да их решимо и ти људи ће моћи најнормалније да наставе да живе“, истакао је Лончар, преносе медији.

Он је најавио да ће се превентивни прегледи недељом обављати од септембра до краја године и објаснио да они подразумевају да у фази када људи немају тегобе, односно када их не осећају и када мисле да не треба да иду код лекара, треба да им се омогући да ураде анализе и да се прегледи обаве суботом и недељом, када не морају да иду на посао.

Лончар је навео да код деце постоји проблем пошто се нездраво хране, немају довољно физичких активности и превише времена проводе на таблетима и телефонима, што утиче на њихово здравље.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here