ПРАВДА! КОБИЛА АУРЕЛИЈА, ПРЕТУЧЕНА У СЕЛУ СТАЈКОВЦЕ, ОПОРАВЉЕНА ИДЕ У САЛЦБУРГ, ЗЛОСТАВЉАЧУ ЗАТВОР

0
120

Кобила Аурелиа, коју је у мају прошле године претукао власник у околини Власотинца, одлуком Ветеринарске инспекције у Лесковцу трајно му је одузета и додељена Удружењу Пит и тиме су се стекли законски услови да она добије нови дом. Власник силеџија осуђен је на три месеца затвора.

То је прво решење о трајном одузимању животиње на југу Србије, а Ветеринарска инспекција у Лесковцу јуче је донела ово решење, преносе Јужне вести.

Кобила Аурелија ће се ускоро преселити у Салцбург у Аустрији. Адвокатица Удружења Нина Крстић рекла је да следи подношење захтева за издавање сертификата и све потребне документације како би она могла да отпутује у Салцбург.

Да подсетимо наше читаоце на овај монструозни чин и на чињеницу да је првда увек достижна, мада често спора: почетком маја прошле године у селу Стајковце код Власотинца мушкарац је претукао кобилу и нанео јој тешке повреде. Аурелија је тада привремено одузета власнику и додељена Удружењу Завод Пит из Ниша, које је наставило да се бори за њу, а цео случај је одјекнуо не само у Србији, него и широм света.

Људи су се јављали да помогну, интересовали се са здравље кобиле, за поступак, нудили смештај и тако пронашли нови дом за Аурелиу у Салцбургу.

фото: Зоо планет Ниш и Удружење Пит

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here