Радови на реконструкцији доњег дела главне улице у Смедеревској Паланци почели су данас и трајаће до 23. новембра 2023. године. Вредност радова је укупно 47 милиона донара, од којих је 20 милиона обезбедило Министарство државне управе и локалне самоуправе, док општина учествује са осталих 27 милиона динара.

Председник Општине Никола Вучен захвалио је ресорном министру Александру Мартиновићу који је у пролеће ове године прошетао том улицом, чуо планове, погледао пројекат и одмах реаговао и обезбедио финансијску помоћ како би се ти планови и остварили.

Вучен је рекао да је главна улица у Паланци омиљено шеталиште и да ће реализацијом овог пројекта бити настављена традиција некадашњег „корзоа“ у центру града.  Према његовим речима, Паланчани су дуго чекали на уређење и доњег дела главне улице и зато ће се саеда спојити Трг културе са Тргом на фонтани и добити једно од најлепших шеталишта у околини.

„Молим угоститеље и власнике свих радњи у овом делу града да имају разумевања док трају радови, јер ће им пословање бити отежано, али верујем да ће и они, након тога, уживати у новом изгледу града“, поручио је председник Општине.

Реконструкција улице Првог српског устанка радиће се од Трга културе до улице Светог Саве, а део улице који је пројектом обухваћен је у дужини од 150 и ширине око 19 метара.

Реконструкцијом улице биће замењени застори, електро и водоводне инсталације, обновњено зеленило и замењен урбани мобилијар, клупе, канделабаре, зидићи за седење и заштитни стубови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here