ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА ПРИЈЕМНЕ ЗА СПЕЦИЈАЛИЗОВАНА ОДЕЉЕЊА И УМЕТНИЧКЕ ШКОЛЕ

0
31

Пријава ученика за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења гимназија и за уметничке средње школе почиње данас и трајаће до понедељка, 22. априла, до 16 часова.

Електронска пријава кандидата је на порталу Моја средња школа –  mojasrednjaskola.gov.rs, односно путем налога на овом порталу коме приступа родитељ или други законски заступник шифром за есДневник, или за налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, саопштили су из Министарства просвете.

Уколико ученици не искористе могућност пријаве електронским путем, могу за полагање пријемног испита да се пријаве 19. или 22. априла, од 9 до 16 часова у својој основој школи или у школи у којој полажу пријемни испит.

Полагање пријемних испита биће организовано у средњим школама од 10. до 19. маја, а ученици ће резултате моћи да виде на порталу Моја средња школа – www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Прелиминарним планом уписа за школску 2024/2025. годину превиђено је нешто мање од 5.000 места у специјализованим одељењима гимназија за математику, физику, географију и историју, рачунарство и информатику, биологију и хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, спорт, билингвална одељења, као и за уметничке средње школе – ликовне, балетске и музичке.

За упис у специјализоване гимназије и одељења и уметничке школе потребно је да ученик положи и пријемни испит којим се проверавају склоности и способности ученика.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here