ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА НОВИ КРУГ “УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ”

0
67

Пријава за наградну игру “Узми рачун и победи 2024” почела је данас, а наградни фонд овог круга обухвата 10 станова у Београду, укупне вредности од 1,9 милиона евра.

Влада Србије покреће први круг наградне игре “Узми рачун и победи 2024“ који ће бити одржан од 25. априла до 8. јуна, а прво извлачење биће 11. маја уз пренос уживо на првом програму Радио телевизије Србије.

Уместо слања фискалних рачуна у ковертама, грађани су право учешћа остварили регистровањем рачуна путем мобилне апликације “Узми рачун и победи”, коју је развила Пореска управа Србије.

Извлачење добитног кода обавља се извлачењем куглица из бубња у коме се налази шест сетова са бројевима од 0 до 9.

Извучени шестоцифрени број (прва куглица представља прву цифру броја, друга другу и тако до шесте куглице). Након извлачења нумеричког дела, увидом у систем се утврђује која комбинација слова је могући добитак и у зависности од тога се приступало се извлачењу словне комбинације, да би на крају сједињење два, односно три словна и шест нумеричких карактера дало јединствени добитни код.

Прво извлачење је 11. мај 2024 – једноипособан и двособан стан у Београду.

Друго извлачење 18. мај 2024 – кедноипособан и двособан стан у Београду.

Треће извлачење 25. мај 2024 – два трособна стана у Београду.

Четврто извлачење 1. јун 2024 – Два трособна стана у Београду.

Пето извачење 8. јун 2024 – трособан и четворособан стан у Београду.

Апликација “Узми рачун и победи” доступна је у Гоогле Плаy,  Аппле и Хуањеи продавницама, а у игри учествују рачуни са QР кодом издати на територији Републике Србије у складу са Законом о фискализацији, не старији од 1. јануара 2024, без обзира на вредност.

Нови круг доноси и једну новину за безготовинска плаћања – уносом у апликацију, сваки рачун добија јединствени алфанумерички код, а уколико је на рачуну забележен безготовински начин плац́ања (картицом, инстант и др), добија се и још један, додатни код. Сви додељени кодови учествују у јавним извлачењима.

Пет јавних извлачења биће одржано од 11. маја до 8. јуна, у емисији која ће бити емитована уживо на првом програму РТС-а, суботом од 18 часова.

У сваком од извлачења биће додељено по два стана.

Право учешћа у првом и сваком наредном извлачењу имају фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења. Они рачуни који су регистровани након тога или који нису извучени у емисији, имају право учешћа у наредном извлачењу.

Право учешћа имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији, а процедура регистрације за учешће је врло једноставна.

Након преузимања и инсталирања апликације, потребно је да се направи кориснички налог.

Неопходно је унети број мобилног телефона, име и презиме, место, адресу и број личне карте и означити поља која потврђују да је реч о пунолетној особи и да прихвата правила наградне игре и приватности.

Након клика на дугме “Регистрација”, учесник ће на број мобилног телефона добити СМС поруку са кодом који је потребно унети у апликацију и завршити креирање профила.

Сваки грађанин, поред свог, у апликацији може да отвори још четири налога примера ради за чланове своје породице што ће олакшати  старијим особама и другим лицима којима је потребна помоћ с новом технологијом, да  учествују у наградној игри. 

Уколико апликација захтева ажурирање, потребно је пронаћи је у Гоогле Плаy,  Аппле или Хуањеи продавници и кликнути на дугме “Ажурирање” (Update).

У наградној игри Узми рачун и победи 2024 учествују сви фискални рачуни добијени за остварене куповине почевши од 1. јануара 2024.

Фискални рачуни који су издати пре овог датума, као и сви фискални рачуни који су послати за претходну наградну игру немају право учешц́а у новом циклусу.

Унос рачуна могућ је скенирањем QР кода или ручним уносом ПФР броја и ПФР времена рачуна.

За сваки унети рачун добија се јединствени алфанумерички код, а уколико је на рачуну забележен безготовински начин плац́ања (картицом, инстант и др), добија се додатни код. Код се састоји од два, односно три латинична слова, без додатних словних знакова и 6 бројева, структура у облику „АА(А)000000”. Сви додељени кодови учествују у јавним извлачењима.

Важно је обратити пажњу на то да је реч о врсти рачуна „Промет-продаја“ (ознака се налази у горњем делу рачуна, изнад списка купљених производа или услуга).

Апликација ће сваком учеснику послати обавештење да ли је успешно унео рачун и неће дозвољавати регистрацију истог рачуна више пута. Такође, учесници ће моћи да остваре увид у све своје скениране рачуне путем апликације, тако да не морају да чувају рачуне у папиру.

Сва питања о наградној игри грађани ће моћи да поставе контакт центру утем имејл адресе kontakt@uzmiracun.rs. Као и до сад, најважније информације о „пореској лутрији“ и сузбијању сиве економије биће доступне на националном порталу www.uzmiracun.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here