Породицу Ане Станковић из Смедеревске Паланке, која је била једна од корисника субвенције за куповину прве накретнине по основу рођења детета, данас је посетила министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић.

Министарка Кисић је поручила да јој је веома драго што су, уз подршку државе, многе породице успеле да обезбеде једну од најважнијих ствари у животу, а то је свој кров над главом. Она је додала да локалне самоуправе такође пружају велику подршку породицама и људима који желе да се остваре у улози родитеља и подвукла да је Смедеревска Паланка управо прави пример тога.

Председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен навео је да локална самоуправа већ неколико година уназад прати политику државе и Министарства за бригу о породици и демографију и пружа подршку породицама кроз различите пронаталитетне мере, као што су финансијска подршка за новорођену децу, смањена цена вртића, реконструкција предшколских установа, превоз за децу и слично.

Ана Станковић, мајка која је остварила право на субвенцију и тиме својој породици обезбедила дом, навела је да им је ова подршка била веома значајна, да се на исплату новца није дуго чекало и поручила другим мајкама да аплицирају за ову субвенцију, имају стрпљења и вере.

Државну субвенцију за куповину прве накретнине по основу рођења детета до сада је остварило 456 мајки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here