Министарство просвете Владе Републике Србије саопштило је данас да је, на основу закључка Владе Србије да 17. јун ове године, као други дан Курбан-бајрама, буде нерадни дан за припаднике исламске вероисповести, обавестило све школе о померању датума за одржавање завршног испита.

У саопштењу се наводи да ће, у складу са овим закључком, први дан полагања завршног испита на крају основног образовања бити у уторак, 18. јуна, када ће ученици полагати тест из српског, односно матерњег језика, док ће тест из математике имати 19. јуна, а тест из изабраног предмета 20. јуна.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић поручила је ученицима да је пред њима још један дан, који, уколико је потребно, могу да искористе и за евентуалну додатну припрему за завршни испит.

Она је пожелела свим ученицима пуно успеха и пре свега савладавање треме како би показали своје знање у пуном капацитету, док је родитељима и наставницима пожелела да буду задовољни због остварених резултата њихове деце и ученика.

Имајући у виду ову одлуку, све активности из Календара активности се померају за један дан.

Прелиминарни резултати завршног испита на нивоу школе и порталу Моја средња школа биће објављени у суботу, 22. јуна. Ученици и њихови родитељи имају право на приговор, који је могуће поднети непосредно у школи или електронским путем.

Објављивање коначних резултата завршног испита биће 25. јуна, а расподела по средњим школама и образовним профилима 2. јула.

Министарство просвете поздравља ову одлуку Владе Србије и свим припадницима исламске вероисповести честита поменути празник, додаје се у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here