Агенција за привредне регистре Републике Србије саопштила је данас да је од 7. до 12. фебруара покренут поступак принудне ликвидације 3.581 привредног друштва.

Регистратор надлежан за вођење Регистра привредних субјеката донео је, по службеној дужности, акта о покретању поступка принудне ликвидације и истовремено објавио огласе о принудној ликвидацији у трајању од 60 дана, у складу са чланом 547 став 4 Закона о привредним друштвима.

Решења регистратора у папирној форми послата су путем поште на регистроване адресе седишта привредних друштава, а електронска форма регистраторове одлуке, заједно са огласом о покретању принудне ликвидације, објављени су на интернет страници АПР.

Објављеним документима приступа се уносом матичног броја или пословног имена друштва у претраживаче: Претрага огласа и обавештења за регистроване субјекте или Претрага привредних друштава.

Од дана објављивања огласа о принудној ликвидацији, друштво не може да региструје промене података у Регистру привредних субјеката.

Више информација о статусу друштва за време трајања огласа о принудној ликвидацији можете погледати овде.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here